Българо-италиански център Да Винчи е инициатор на изложбата Италия за мен.

...
Българо-италиански център Да Винчи е инициатор на изложбата Италия за мен.
Коментари Харесай

Ученици от Бургас рисуват неповторимата Италия

Българо-италиански център " Да Винчи " е основател на изложбата " Италия за мен ". Тя демонстрира по какъв начин младежите от Бургас възприемат историята, културата и природата на Италия. Преди месец те са получили креативна задача да пресъздадат на бялото платно своето виждане за Италия.
Actualno.com се свърза с Иво Барзов, който е Председател на УС на център " Да Винчи ", с цел да опише детайлности за самодейността: “Поканени за присъединяване са децата от художествените паралелки на Профилирана гимназия за романски езици " Г. С. Раковски ", СУ " Св. св. Кирил и Методий " и Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство " Проф. Панчо Владигеров ". Платната към този момент са подготвени и са минали през специфичен живописен асортимент. Около 30 картини ще бъдат изложени, по 10 от всяко учебно заведение. “
Целта е младежите на Бургас да се срещнат с неповторимата страна, като всеки създател след изследване, е избрал коя част от Италия да пресъздаде в рисунката си. „ Така ще забележим другите гледни точки на всеки участник в изложбата. Но най-важното е, знанието което е получил и ползата, който се надявам да сме запалили към Италия “, прибавя Иво Барзов.
Инициативата е подкрепена от община Бургас и изложба " Георги Баев ", където ще бъде показана изложбата. Тя ще бъде открита на девети май. Датата не е определена инцидентно. Според уредниците Денят на обединена Европа е добър мотив за сходно културно събитие. Другата причина е 140 години  от установяването на дипломатически връзки сред България и Италия.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР